• Modrá výzva

          • 22.marec je Svetovým dňom vody a preto príďte v pondelok do školy alebo sa pripojte na online vyučovanie v modrom oblečení .

            Napísala : Ing., Mgr. Ivana Šimunková

          • Byť odlišný je normálne

          • Milí spolužiaci, pridajte sa aj vy k výzve nášho školského parlamentu a v piatok príďte do školy, resp. na vaše online vyučovanie v ponožkách rôznej farby či veľkosti.21.marec si totiž pripomíname deň Downovho syndrómu. Ľudia s Downovým syndrómom by mali mať rovnaké šance na začlenenie sa do spoločnosti a tiež na to, aby viedli plnohodnotný život ako všetci ostatní.

            Napísala: Mgr. Énekešová, koordinátor ŽŠR

          • Jarné tvorivé dielne v ŠKD

          • Zima je nenávratne za nami a po dlhých, chladných nociach prináša so sebou jar sladučké teplo. Príroda sa prebúdza zo spánku. Konečne prišla jar a spolu s ňou aj život plný farieb. Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť, smiech a dobrú náladu. Toto všetko sme zažili aj v školskom klube na jarných tvorivých dielňach.

            Napísala : PhDr. Ľubica Ostrožlíková

             

          • Beseda s pánom starostom

          • Ďakujeme p. starostovi PhDr. Milošovi Rybárovi, ktorý prijal pozvanie na online hodinu občianskej náuky v šiestom ročníku. Žiakom popísal, ako vyzerá jeho typický deň, fungovanie obecného úradu a obecného zastupiteľstva a na záver odpovedal na žiacke otázky. Bola to veľmi zaujímavá hodina.

            Napísala: Mgr. Lucia Énekešová

          • Marec mesiac knihy

          • Žiaci 3.A a 3.B triedy sa na hodine čítania zúčastnili online ZOOM vysielania s Mestskou knižnicou Michala Matunáka v Šuranoch.Ďakujeme p.Kurucovej.

            Napísala : Mgr. Monika Rampašeková

          • Kŕmenie vtáčikov v školskom parku

          •  

                    Ani v tomto roku pandémie nezabudli naši žiaci  na svojich ,,vtáčich kamarátov“. V zimných mesiacoch obzvlášť potrebovali ich  pomoc. V školskom  parku už netrpezlivo navštevovali kŕmidlá s nevyslovenou prosbou o pomoc. Naši štvrtáci  ich vypočuli a začali  so zimným prikrmovaním.  Vtáčiky sa im na jar  odmenia svojím štebotavým spevom. Do parku pribudli aj nové búdky vďaka  pánovi Ivanovi Villemovi a šikovným ôsmakom, ktorí ich zhotovili.

            Napísala : Ing.,Mgr. I. Šimunková

          • Návrat do škôl od 8. 3. 2021

          •  

                  Vážený zákonný zástupca, zasielame Vám pokyny a informácie ohľadom výchovno-vzdelávacieho procesu platné od 08.03.2021 do 21.03.2021. Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 05.03.2021 (č.: 2021/10079:2-A1810) s účinnosťou od 08.03.2021 pokračuje školské vyučovanie na základných školách roč. 1.-4., prevádzka ŠKD i prevádzka ŠJ za podmienok uvedených v nasledovných pokynoch.

            Nástup žiakov je podmienený čestným vyhlásením zákonného zástupcu (príloha 11a, príloha 11c) a negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo platnou výnimkou z testovania.

            Pokyny riaditeľky ZŠ s MŠ Bánov Mgr. Denisy Slížovej, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ s MŠ Bánov od 08.03.2021 do odvolania.

             

            Pokyny pre zákonných zástupcov a žiakov školy

            • Pokračuje prezenčná výučba žiakov 1. – 4. ročníka.
            • Dieťa vchádza do školy bez doprovodu rodičov s rúškom na tvári.
            • Do budovy školy je prísny zákaz vstupu všetkých osôb, okrem žiakov a zamestnancov školy.
            • Pred  vstupom do šatne  školy prejde dieťa ranným filtrom ( meranie teploty, dezinfekcia rúk).
            • 08.03.2021 odovzdá čestné vyhlásenie zákonného zástupcu príloha č. 11c v prípade, ak zákonný zástupca vykonáva prácu na pracovisku a nemôže ju vykonávať z domu. 

            V prípade, ak zákonný zástupca nepatrí do skupiny zamestnancov, kt. musia vykonávať prácu na pracovisku, predloží  čestné vyhlásenie zákonného zástupcu príloha č. 11a.

            • Nástup žiakov je podmienený  negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní jedného zo zákonných zástupcov (k nahliadnutiu) alebo platnou výnimkou z testovania.
            • V priestoroch školského areálu, vnútorných priestoroch školy, učebne, chodby, ŠKD i v priestoroch ŠJ musí mať dieťa nasadené rúško.
            • Ranná družina začína od 6:45 hod.
            • Vyučovací proces bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu hodín.                                                                                           
            • Prestávky trávia deti v triedach.
            • Pohybovú prestávku, ak to počasie dovolí môžu tráviť vonku, v areáli školy.
            • Ročníky 1.-4. používajú dolné toalety na dolnej chodbe. Pred vchodom  do WC bude zabezpečený dozor. Je zakázané používať látkové uteráky. Nahradené sú papierovými utierkami. Deti budú poučené o pravidelnom a dôkladnom umývaní rúk teplou vodou, mydlom a dezinfekčnými prostriedkami.
            • Po ukončení vyučovania sa žiaci po skupinách presunú do šatne. Žiaci, ktorí sa nestravujú v školskej jedálni odchádzajú domov. Ostatní žiaci sa presúvajú so svojou skupinou v sprievode učiteľa do jedálne, podľa vypracovaného harmonogramu stravovania. Pri presune i v samotnej jedálni majú nasadené rúško. Dolu si ho dávajú až pri samotnej konzumácii jedla. Vo vestibule jedálne si vydezinfikujú ruky.
            • 08.03.02021 nebude ŠJ v prevádzke!!! Stravovanie v ŠJ je možné až od 09.03.2021!!!
            • Po obede „nedružinári“ odchádzajú domov a žiaci ŠKD sú v sprievode učiteľa odovzdaní do triedy ŠKD pani vychovávateľke. ŠKD bude mať vytvorené skupiny, aby nedochádzalo k premiešavaniu žiakov z jednotlivých tried. Počet skupín bude závisieť od záujmu žiakov o ŠKD.
            •  Prevádzka ŠKD ( popoludňajšia ) bude od 11:40 do 16:15 hod.
            • Ak žiak v priebehu dňa vykáže niektoré z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a kontaktujeme zákonných zástupcov, ktorí sú povinní ho vyzdvihnúť. O podozrení na nákazu škola informuje RÚVZ Nové Zámky.
            • Pokiaľ žiak nepríde do školy, zákonný zástupca je povinný okamžite informovať ZŠ prostredníctvom triedneho učiteľa.
            • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do ZŠ a pri odchode žiaka zo ZŠ ( 2 rúška, papierové vreckovky, nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dieťa musí v priestoroch budovy a v exteriéri používať rúško. Na chodbe a v exteriéri dodržiavajú žiaci 2 m odstupy od skupín, žiakov a zamestnancov školy.

             

             

            Veríme, že dôsledným dodržiavaním týchto pokynov eliminujeme možné riziko nákazy Covid-19 v priestoroch našej školy a spoločne ochránime naše deti.

             

             

            V Bánove dňa 04.03.2021                                                       

                                                                                                                      Mgr. Denisa Slížová

                                                                                                                   riaditeľka ZŠ s MŠ Bánov

             

            Tlačivá na stiahnutie : 

             

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnostit a spracovaní údajov - 11/a ( home office )

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a spracovaní údajov - 11/c ( prezenčný výkon práce )

          • Dôležitý oznam - 23.2.2021 !

          •  

            Vážení rodičia,

            na základe usmernení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pri výskyte alebo podozrení na ochorenie Covid 19 a vzhľadom k tomu, že 22.02.2021 vo večerných hodinách nám bola hlásená pozitívne testovaná zamestnankyňa  ŠJ na COVID-19, sa od 23.02.2021 prevádzka ŠJ pri ZŠ s MŠ Bánov prerušuje do 08.03. 2021.

            Prerušujeme i prevádzku MŠ I. na ul. Kpt. Nálepku 43, z dôvodu potvrdeného prípadu tohto ochorenia a karantény ostatných zamestnancov  školskej jedálne od 23.02.2021 do  08.03.2021.

            Prevádzka jednotlivých oddelení ŠKD pokračuje v nezmenej forme.

            Vyučovanie na ročníkoch 1.- 4. pokračuje aj naďalej prezenčnou formou.

             

            Za pochopenie ďakujeme.

                                                                                 Mgr. Denisa Slížová, riaditeľka  ZŠ s MŠ Bánov

          • Workshop – Školská slávnosť 89 - 90

          •  

                  

                       Dňa 17. 2. 2021 sa naši ôsmaci zúčastnili vyše dvojhodinového workshopu s názvom Školská slávnosť 89 - 90. Tento workshop pre nich zorganizovala nadácia Post Bellum. Cieľom bolo priblížiť žiakom obdobie rokov 1989 – 1990, zoznámiť ich s pojmami ako socializmus, demokracia a vtiahnuť ich do tohto obdobia prostredníctvom hrania rolí.

            Najskôr lektori žiakom vysvetlili, čomu sa ich nadácia venuje, ukázali im pár videí a potom kontrolovali ich domácu úlohu. Ôsmaci si mali na hodinu priniesť nejakú socialistickú vec, popýtať sa doma na obdobie socializmu a naštudovať si jednu postavu, ktorá im bola pridelená.

            V druhej časti workshopu ich lektori preniesli do školských lavíc v rokoch ´89 - ´90. Táto časť sa žiakom páčila najviac. Lektori sa prezliekli a so žiakmi komunikovali ako keby boli v období socializmu, používali pojmy ako súdružka, súdruh, česť práci, pionieri. Nakoniec ôsmaci pracovali v skupinách, v ktorých mali vymyslieť príhovor, báseň, pieseň a plagát k Veľkej októbrovej socialistickej revolúcii. Výsledky svojej práce potom pred všetkými prezentovali.

                      Žiaci boli celý čas aktívni, prezentácia a práca lektorov sa im veľmi páčila a vedomosti z workshopu si určite dlho zapamätajú.

             

            Napísala : Mgr. J. Popracová

          • 2% daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Oslovte prosím aj svojich známych a priateľov.Finančné prostriedky budú použité na: skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole a  zlepšenie vybavenia školy.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, v mene detí Vám ďakujeme.

            Tlačivo si môžete stiahnuť v nižšie uvedenom odkaze.


            2 percentá 2020


          • Poďakovanie ❤️

          •  

                            V mene žiakov a všetkých vyučujúcich 1.- 4. ročníka, ktorí navštevujú školu, učia sa a pracujú prezenčne, by sme sa chceli poďakovať našej pani riaditeľke Mgr. D. Slížovej za zakúpenie čističiek vzduchu do každej triedy a na chodbu.

                         Veríme, že aj pomocou tohto zariadenia sa nám podarí pracovať a učiť sa v zdravom prostredí.

          • "Učenie v maskách"

          •        

                    V tomto týždni sme si v našej škole spríjemnili chvíle práve obľúbeným dňom s názvom "Učenie v maskách". Žiaci 1.stupňa a aj pani učiteľky sa premenili za krásne postavičky zo sveta rozprávok, filmov, zvierat, či nadprirodzených bytostí...Pani kuchárky im pripravili výborne šišky s nutellou a čaj. Záverečné fašiangové dni sú vždy veselé a zábavné aj v ŠKD. Inak tomu nebolo ani teraz. Deti súťažili v rôznych disciplínach a tešili sa zo sladkých odmien. V priestoroch školy sa šíril smiech a radosť.

            Napísali: Mgr. Diana Žilčaiová, Alexandra Kissová

          • Úspešne nás reprezentovali

          •          

                     Dňa 05.02.2021 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola geografickej olympiády. Úspešne nás reprezentovali : Natália Villemová - V.A, Marek Kádar - VII.A, Zoja Mančušková - VII.A, Dominik Hadar - VIII.A.

                      Dňa 27.1.2021 sa uskutočnilo okresné kolo 70. ročníka matematickej olympiády pre žiakov piateho ročníka. Našu školu reprezentoval žiak V.A triedy Matej Oremus, ktorý sa stal úspešným riešiteľom okresného kola.

                    V okresnom kole olympiády v anglickom jazyku našu školu reprezentoval žiak VIII.A Michal Mrázik. Súťažil v kategórii 1B, ktorá je určená pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Michal ukázal, že je v angličtine veľmi šikovný, keď sa stal úspešným riešiteľom okresného kola.

                    Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďaľšej reprezentácii našej školy. 

             

            Napísala : RNDr. Helena Lelovská, Mgr. Ondrušková a Mgr. Énekešová

          • Valentín na našej škole

          •     Dňa 12.2.2021 sme mali možnosť vyjadriť svoju náklonnosť, priateľstvo, lásku k blízkej osobe aj v našej škole.Všetci sme sa snažili prísť v červenom oblečení, čím sme spoločne vyjadrili myšlienku tohto sviatku.

            Mgr. Monika Rampašeková

          • Pokyny pre zákonných zástupcov - nástup žiakov do školy od 8.2.2021

          •  

                Vážený zákonný zástupca, zasielame Vám pokyny a informácie ohľadom výchovno-vzdelávacieho procesu platné od 08.02.2021 do odvolania. Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 05.02.2021 ( č. 2021/10079:1-A1810) s účinnosťou od 08.02.2021 sa obnovuje školské vyučovanie na základných školách roč. 1.-4., prevádzka ŠKD i prevádzka ŠJ. Je nevyhnutné, aby ste boli informovaní s nasledovnými pokynmi RŠ a uvedené podmienky počas mimoriadnej situácie rešpektovali. Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti žiaka, žiak odovzdá pri vstupe do budovy školy  08.02.2021.

            Pokyny riaditeľky ZŠ s MŠ Bánov Mgr. Denisy Slížovej, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ s MŠ Bánov od 08.02.2021 do odvolania.

            Pokyny pre zákonných zástupcov a žiakov školy

            • Dieťa vchádza do školy bez doprovodu rodičov s rúškom na tvári.
            • Do budovy školy je prísny zákaz vstupu všetkých osôb, okrem žiakov a zamestnancov školy.
            • Pred  vstupom do šatne  školy prejde dieťa ranným filtrom ( meranie teploty, dezinfekcia rúk).
            • V prvý deň prevádzky školy odovzdá čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a súhlas s pokynmi RŠ, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ, ŠKD od 08.02.2021 do odvolania.
            • V priestoroch šatne si danú skupinu (triedu) preberie vyučujúci a odvedie ju do triedy.
            • V priestoroch školského areálu, vnútorných priestoroch školy, učebne, chodby, ŠKD i v priestoroch ŠJ musí mať dieťa nasadené rúško.
            • Ranná družina začína od 6:45 hod.

            Príchod do školy:                                                                   Vyučovací proces:

             

            I. A             7:20 – 7: 30 hod.                                  I. A      8:00 – podľa riadneho RH

             

            I. B             7:30 – 7: 40 hod.                                  I. B      8:00 – podľa riadneho RH

             

            II. A            7:40 – 7: 50 hod.                                  II. A     8:00 – podľa riadneho RH

             

            III. A            7:50 – 8:00 hod.                                  III. A    8:00 – podľa riadneho RH

             

            III.B           8:00 – 8:10 hod.                                    III.B     8:10 – podľa riadneho RH

             

            IV.A           8:10 – 8:20  hod.                                   IV. A    8:20 – podľa riadneho RH

             

            Časový harmonogram rozvrhu hodín roč. 1.-4. ( s výnimkou tried III.B, IV.A, kde sa 1. vyuč. hod. začína: III.B od 8:10 hod., IV.A od 8:20 hod. )

             

            1. vyuč. hod.    8:00 – 8:45 hod.  

            1. prestávka     8:45 – 8:55 hod.

            2. vyuč. hod.    8:55 – 9:40 hod.

            Pohybová prestávka     9:40 – 10:00 hod.

            3. vyuč. hod.    10:00 – 10:45 hod.

            3. prestávka     10:45 – 10: 55 hod. 

            4. vyuč. hod.    10:55 – 11:40 hod. 

            4. prestávka     11:40 – 11:50 hod.

            5. vyuč. hod.    11:50 – 12:35 hod.

            5. prestávka     12:35 – 12:45 hod.

            6. vyuč. hod.    12:45 – 13:30 hod.

                                                                                                            

            • Prestávky trávia deti s triednym učiteľom v triede.
            • Pohybovú prestávku, ak to počasie dovolí môžu tráviť vonku, v areáli školy.
            • Vyučovanie prebieha podľa riadneho RH.
            • Ročníky 1.-4. používajú dolné toalety na dolnej chodbe. Pred vchodom  do WC bude zabezpečený dozor. V priestoroch WC sa zdržiava len jedna osoba, pokiaľ je WC obsadené, žiak je povinný počkať a dodržať 2 metre vzdialenosť odo dverí. Je zakázané používať látkové uteráky. Nahradené sú papierovými utierkami. Deti budú poučené o pravidelnom a dôkladnom umývaní rúk teplou vodou, mydlom a dezinfekčnými prostriedkami.
            • Po ukončení vyučovania sa žiaci po skupinách presunú do šatne. Žiaci, ktorí sa nestravujú v školskej jedálni odchádzajú domov. Ostatní žiaci sa presúvajú so svojou skupinou v sprievode učiteľa do jedálne, podľa vypracovaného harmonogramu stravovania. Pri presune i v samotnej jedálni majú nasadené rúško. Dolu si ho dávajú až pri samotnej konzumácii jedla. Vo vestibule jedálne si vydezinfikujú ruky.
            • Pokyny, ktoré upravujú podmienky stravovania sú vyšpecifikované v dodatku prevádzkového poriadku ŠJ pri ZŠ s MŠ Bánov. Všetci stravníci budú uvedenými pokynmi oboznámení učiteľom v triede ( 08.02.2021).
            • Po obede „nedružinári“ odchádzajú domov a žiaci ŠKD sú v sprievode učiteľa odovzdaní do triedy ŠKD pani vychovávateľke. ŠKD bude mať 4 skupiny ( I.A, I.B, II.A, III.A). Prevádzka ŠKD ( popoludňajšia ) bude od 11:40 do 16:15 hod.
            • Ak žiak v priebehu dňa vykáže niektoré z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a kontaktujeme zákonných zástupcov, ktorí sú povinní ho vyzdvihnúť. O podozrení na nákazu škola informuje RÚVZ Nové Zámky.
            • Pokiaľ žiak nepríde do školy, zákonný zástupca je povinný okamžite informovať ZŠ prostredníctvom triedneho učiteľa.
            • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do ZŠ a pri odchode žiaka zo ZŠ ( 2 rúška, papierové vreckovky, nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dieťa musí v priestoroch budovy a v exteriéri používať rúško. Na chodbe a v exteriéri dodržiavajú žiaci 2 m odstupy od skupín, žiakov a zamestnancov školy.

            Vychovávateľky v ŠKD:

            I. A: PaedDr. Ľ. Ostrožlíková

            I. B: Mgr. B. Melišeková

            II.A: A. Kissová

            III.A: Mgr. I. Palacka

             

            Poplatok za ŠKD / len za mesiac február – 10 €/ uhradíte p. vychovávateľke, ku ktorej bude Vaše dieťa zaradené do 12. 02. 2021.

            Veríme, že dôsledným dodržiavaním týchto pokynov eliminujeme možné riziko nákazy Covid-19 v priestoroch našej školy a spoločne ochránime naše deti.

             

             

            V Bánove dňa 06.02.2021                                                                      Mgr. Denisa Slížová

                                                                                                                          riaditeľka ZŠ s MŠ Bánov

             

            Pokyny pre zákonných zástupcov od 08.02.2021

             

             

          • Návrat do školy od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

                na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach od 8. februára 2021 nasledovne:

            a/ školy a školské zariadenia budú otvorené od 8. 2. 2021,

            b/ testy – ak je uvedená potreba testu zákonného zástupcu, potom sa musí dať otestovať aspoň jeden zákonný zástupca dieťaťa či žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti,

            c/ žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov,

            d/ platnosť testov – test zamestnancov, zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný, platí sedem kalendárnych dní. Riaditeľ školy alebo školského zariadenia nekontroluje certifikáty, ale vyžaduje príslušné prehlásenie od zamestnancov, zákonných zástupcov  (ak nie sú vyňatí z testovania).

            e/ vyplnené tlačivá zákonný zástupca predloží v deň nástupu žiaka do ZŠ alebo MŠ.

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si  tlačivo vytlačiť, ho môžu vypísať v deň nástupu svojho dieťaťa do školského zariadenia - poskytne im ho škola.

             

            Tlačivá na stiahnutie:

            Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu

            Informácie pre dotknuté osoby

             

            Testovanie nemusia absolvovať osoby, ktoré:

            - prekonali ochorenie COVID-19 a majú o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,

            - osoby, ktoré sa preukážu, že im bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období od 1.12. 2020 do 21.1. 2021,

            - osoby zaočkované proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu.

            Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku

             

            Mgr. Denisa Slížová, riaditeľka ZŠ s MŠ Bánov