• Old School Brothers v našej škole

          •         Pred víkendom nás svojim tanečným vystúpením potešila skupina Old School Brothers, ktorá okrem svojej choreografie zapojila do programu aj našich žiakov. Za svoje výkony sa veru ani oni hanbiť nemuseli.Tanečná skupina Old School Brothers je víťazom televíznej šou Slovensko má talent 2014.

            Boli skvelí! Ďakujeme za energiu .

            Napísala: Mgr. Diana Žilčaiová

          • MDD

          •       Krásny slnečný júnový deň sme využili na oslavu MDD. Žiaci prišli do školy športovo naladení. Ročníky 1.-4. strávili veselé dopoludnie v areáli našej školy. Pani učiteľky pre žiakov pripravili zábavné súťažné disciplíny a kreatívne aktivity.

            Roč. 5.-9. prežili dopoludnie za bránami areálu školy – turistikou a cykloturistikou v chotári obce.

            Úžasným prekvapením pre žiakov roč. 1.-4. bolo vystúpenie klauna Adyna.

            Veľké ďakujem patrí pánovi starostovi PhDr. Milošovi Rybárovi, OKS Bánov i pani L. Rozgoňovej, ktorí prispeli sladkosťami pre našich žiakov.

            Deň detí sa nám vydaril na výbornú! Bol to jeden z najlepších dní v tomto školskom roku! Ďakujeme!

            Napísala: Mgr. Katarína Poláčeková

          • Šetrime a neplytvajme...

          •          Dňa 3.júna nás poctil návštevou Ing. Marián Krajčír, ktorý si pre štvrtákov pripravil prezentáciu o toku energie na Zemi a jej využití. Pútavou formou vysvetlil, že sa dá využívať sila vetra, vody a slnečného žiarenia na výrobu elektrickej energie. Žiakov zaujalo to, z čoho sa skladá solárny panel, a taktiež , že veterné turbíny možno stavať aj na otvorenom mori a mnohé ďalšie. V rámci besedy upozornil žiakov na elektrickú bezpečnosť: napr. nepoužívať poškodený elektrospotrebič a mať vždy suché ruky pri manipulovaní s elektrickými zariadeniami (fén, žehlička). Na záver štvrtákom zdôraznil, že treba šetriť elektrickou energiou a najekologickejšia elektrina je tá, ktorú nespotrebujeme, a teda ju nemusíme ani vyrobiť. Touto cestou sa mu chceme pekne poďakovať za nové poznatky a strávený čas u nás v škole.

            Napísala Ing. Mgr. Ivana Šimunková

          • Majster Slovenska, rodák z Bánova v našej škole

          •          Dňa 2.6.2021 navštívil našu ZŠ s MŠ Bánov náš úspešný rodák  a momentálne úspešný tréner HKM Zvolen, Peter Oremus.       

                  Na besede našim žiakom porozprával, že už ako malý chlapec s väčšinou jeho vrstovníkov z Bánova naberal prvé skúsenosti s hokejom na zamrznutej rieke Nitra. Neskôr zarezával na hokejových tréningoch  v Lokomotíve Nové Zámky. Počas aktívnej seniorskej kariéry zbieral extraligové skúsenosti  v kluboch ako HK NITRA, HC MARTIN a HK 36 SKALICA. Prvoligový ľad okúsil v Topoľčanoch. Vrcholom jeho hráčskej kariéry zostávajú 4 štarty v najcennejšom drese s dvojkrížom. S odstupom času sa dnes tréner Oremus pozerá na hráča Oremusa takouto optikou „Z hľadiska prípravy som nikdy nič nepodcenil. Nebol som vyhlásený strelec, ale vždy som bol pre mančaft ochotný odviesť na ľade aj mimo neho maximum“.  Svoju aktívnu hokejovú kariéru ukončil pomerne skoro v „kristových“ rokoch. V závere pôsobenia v Skalici aj na impulz od trénera Dušana Žišku začal so štúdiom trénerskej licencie B. Stihol si ju urobiť ešte ako aktívny hráč. Postupne začal pracovať so skalickou mládežou. Po bronzovej a striebornej sezóne sa zo Skalice, kde už dávnejšie našiel svoj domov prichádza pod Zobor. S Nitrou v edícii 2009/10 senzačne postupuje do semifinále. Nasleduje opäť návrat domov- do mužstva HK 36.Špecifickou anabázou v jeho trénerskej kariére bolo pôsobenie na poste asistenta trénera slovenskej seniorskej reprezentácie. Pri reprezentácii zažil vzostupy aj pády. Po boku Júliusa Šuplera bol pri záchranárskych prácach. Ale bol aj jedným zo strojcov strieborného helsinského prekvapenia. A práve s Vladimírom Vújtkom si sadli názorovo aj ľudsky. Začínali takmer od nuly po fiasku našej reprezentácie na domácich MS v roku 2011. „Na prvú repre-akciu Nemecký pohár nám odrieklo účasť 17 hráčov. Dali šancu mladým a turnaj sme vyhrali. Odvtedy sa to ťahalo správnym smerom až k striebru z MS 2012“ . Jeho trénerské výsledky ho predurčovali aj na legionársky chlebíček. Počas sezóny 2012/13 kývol na ponuku HC VÍTKOVICE . Z Vítkovíc putoval priamo až na východ Slovenska-do Steel arény. P. Oremus ho však dotiahol do majstrovskej stanice a S HC KOŠICE získava v sezóne 2014/2015 prvý trénerský majstrovský titul. Medzičasom sa z Košíc cez Karlove Vary dostáva pod hrad Matúša Čáka.

                   To čo sa nepodarilo v Trenčíne si vynahradil vo Zvolene, kde sa po spanilej jazde „rytierov“ naprieč play-off teší z druhého a veríme, že nie posledného majstrovského titulu /Zvolen vyhral aj základnú časť/. No pri tomto druhom ho emócie premohli o niečo viac. Priznal, že to bolo najmä preto, lebo so svojimi asistentmi i vedením klubu vytvorili výborný kolektív. "Tu sa stretla taká partia ľudí, že som sa s nimi tešil na každý jeden pracovný deň. Preto boli tie emócie také," priznal Oremus tesne po skončení piateho finálového zápasu, v ktorom si Zvolen po triumfe 3:2 nad Popradom pripísal tretí titul v klubovej histórii.

             

                    Napriek skvelým úspechom zostáva veľmi skromným človekom, ktorý sa hlási k svojej rodnej obci a k svojim rodákom má veľmi pekný vzťah.