• Pozvánka na zápis do 1. ročníka

          •  

            Pozývame Vás na ZÁPIS do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022 v  termíne  12. - 13. apríla 2021

               V súlade s platnou legislatívou je zákonný zástupca dieťaťa povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ktoré dovŕši vek 6 rokov do 31.8.2021 a deti s odkladom povinnej školskej dochádzky. 

            AKO PREBEHNE ZÁPIS:

            1.   Svoje dieťa zapíšte elektronickou prihláškou, ktorá je zverejnená na stránke školy a slúži na urýchlenie administratívy:  https://zsbanov.edupage.org/register/.

            Vyplnením a odoslaním prihlášky beriete zodpovednosť za pravdivosť údajov a dávate súhlas s ich spracovaním pre potreby školy - budú prenesené do informačného systému školy.

            2.   Na základe vašej vyplnenej prihlášky Vás pozývame na  stretnutie v termíne 

            12.-13. apríla 2021 v čase od 13:00 hod. do 17:00 hod do priestorov ZŠ Bánov.

            3. Zápis sa uskutoční bez prítomnosti detí, len so zákonnými zástupcami!

            4. Zákonný zástupca dieťaťa si prinesie so sebou občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. Škola objedná učebnicu s pracovným zošitom ANJ  a Čísla a hry na matematiku v hodnote 8 €, ktoré rodičia uhradia pri zápise.

            Na zápise:

            • zákonný zástupca podpíše žiadosť do 1. ročníka ZŠ a overí údaje poskytnuté škole elektronicky,
            • ak zákonný zástupca nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku - vyplní počas zápisu v škole žiadosť zákonného zástupcu na zápis dieťaťa do 1. ročníka ZŠ.

            5. Ak pre dieťa budete žiadať pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (odklad povinnej školskej dochádzky) alebo ak zákonný zástupca požiada o predčasné plnenie školskej dochádzky, postupujte nasledovne:

            • vyplňte elektronickú prihlášku k zápisu do 1. ročníka (alebo ju vyplníte počas zápisu v škole) – do poznámky prosíme uviesť, že žiadate o odklad, príp. o predčasné plnenie školskej dochádzky,
            • žiadosť o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (odklad ) vyplníte počas zápisu v škole. Prílohy k žiadosti - odporúčanie psychológa a detského lekára.

            Tešíme sa na našich budúcich prváčikov!

             

            Čo má ovládať a vedieť budúci prvák, si môžete pozrieť v nižšie uvedenom odkaze :

          • Prekvapenie od p. starostu a p. riaditeľky

          •      

                Dňa 26.marca 2021 našu ZŠ s MŠ Bánov prekvapil svojou návštevou p. starosta PhDr. Miloš Rybár, ktorý všetkým zamestnancom priniesol malú pozornosť k ich blížiacemu sa sviatku : „ Dňu učiteľov ” .

              Ako sám povedal, 28.marca si pripomíname Deň učiteľov. Tento sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických i nepedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť, obetu a úctu naše POĎAKOVANIE.

               Zaprial všetkým veľa trpezlivosti, odhodlania venovať sa žiakom, dostatok pracovného elánu a veľa tvorivých síl. Pri krátkej návšteve nezabudol pozdravovať všetkých pedagógov a zamestnancov školy, ktorí sú už na zaslúžilom dôchodku : „ Ďakujem Vám za to, že ste vychovali generácie úžasných a šikovných ľudí ” .

                  Samozrejme, že na  zamestnancov školy nezabudla ani naša p. riaditeľka Mgr. Denisa Sližová,  ktorá taktiež všetkým prítomným odovzdala krásne darčeky. Každému osobne popriala , aby učenie bolo  pre nich výzvou, radosť hnacím motorom, tvorivosť krídlami a škola hrou, ktorá ich všetkých bude ešte dlho baviť.

                 Ďakujeme p. starostovi a  p. riaditeľke, že si na nás spomenuli.......

          • Deň učiteľov

          • Milý pán učiteľ, milé pani učiteľky,

              k vášmu Dňu učiteľov Vám v rámci školského parlamentu chceme popriať veľa šťastia, zdravia, elánu do ďalších dní. Chceme Vám veľmi poďakovať za vašu empatiu a schopnosť nás veľa toho naučiť, aj keď sme v takej situácii v akej sme. Ďakujeme Vám veľmi pekne za odovzdanie vedomostí, tešíme sa na stretnutie v školských laviciach, dúfajúc, že po Veľkej noci sa znova uvidíme.

            Napísala : Michaela Janičová, predsedkyňa parlamentu, žiačka IX.A

          • Svetový deň vody

          •          Svetový deň vody je oslavou úcty a pokory k vode, ktorej význam si celý svet každoročne pripomína 22. marca. Pondelok sme si aj my so žiakmi 1. -4. ročníka uctili tento deň. Aj v školskom klube detí sme sa radi k tejto oslave pripojili. Pripomínali sme si ho odetí do modrého, krátkou rozhlasovou reláciou o dôležitosti vody, rôznymi aktivitami o vode, diskutovali sme o šetrení vodou v domácnostiach a spôsoboch ochrany vody. Žiaci vypracovali pracovné listy a vytvorili krásne práce s vodnou tematikou.

            Napísala : Alexandra Kissová

          • Modrá výzva

          • 22.marec je Svetovým dňom vody a preto príďte v pondelok do školy alebo sa pripojte na online vyučovanie v modrom oblečení .

            Napísala : Ing., Mgr. Ivana Šimunková

          • Byť odlišný je normálne

          • Milí spolužiaci, pridajte sa aj vy k výzve nášho školského parlamentu a v piatok príďte do školy, resp. na vaše online vyučovanie v ponožkách rôznej farby či veľkosti.21.marec si totiž pripomíname deň Downovho syndrómu. Ľudia s Downovým syndrómom by mali mať rovnaké šance na začlenenie sa do spoločnosti a tiež na to, aby viedli plnohodnotný život ako všetci ostatní.

            Napísala: Mgr. Énekešová, koordinátor ŽŠR

          • Jarné tvorivé dielne v ŠKD

          • Zima je nenávratne za nami a po dlhých, chladných nociach prináša so sebou jar sladučké teplo. Príroda sa prebúdza zo spánku. Konečne prišla jar a spolu s ňou aj život plný farieb. Jarná príroda má svoje čaro, prináša do života radosť, smiech a dobrú náladu. Toto všetko sme zažili aj v školskom klube na jarných tvorivých dielňach.

            Napísala : PhDr. Ľubica Ostrožlíková

             

          • Beseda s pánom starostom

          • Ďakujeme p. starostovi PhDr. Milošovi Rybárovi, ktorý prijal pozvanie na online hodinu občianskej náuky v šiestom ročníku. Žiakom popísal, ako vyzerá jeho typický deň, fungovanie obecného úradu a obecného zastupiteľstva a na záver odpovedal na žiacke otázky. Bola to veľmi zaujímavá hodina.

            Napísala: Mgr. Lucia Énekešová

          • Marec mesiac knihy

          • Žiaci 3.A a 3.B triedy sa na hodine čítania zúčastnili online ZOOM vysielania s Mestskou knižnicou Michala Matunáka v Šuranoch.Ďakujeme p.Kurucovej.

            Napísala : Mgr. Monika Rampašeková

          • Kŕmenie vtáčikov v školskom parku

          •  

                    Ani v tomto roku pandémie nezabudli naši žiaci  na svojich ,,vtáčich kamarátov“. V zimných mesiacoch obzvlášť potrebovali ich  pomoc. V školskom  parku už netrpezlivo navštevovali kŕmidlá s nevyslovenou prosbou o pomoc. Naši štvrtáci  ich vypočuli a začali  so zimným prikrmovaním.  Vtáčiky sa im na jar  odmenia svojím štebotavým spevom. Do parku pribudli aj nové búdky vďaka  pánovi Ivanovi Villemovi a šikovným ôsmakom, ktorí ich zhotovili.

            Napísala : Ing.,Mgr. I. Šimunková

          • Návrat do škôl od 8. 3. 2021

          •  

                  Vážený zákonný zástupca, zasielame Vám pokyny a informácie ohľadom výchovno-vzdelávacieho procesu platné od 08.03.2021 do 21.03.2021. Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 05.03.2021 (č.: 2021/10079:2-A1810) s účinnosťou od 08.03.2021 pokračuje školské vyučovanie na základných školách roč. 1.-4., prevádzka ŠKD i prevádzka ŠJ za podmienok uvedených v nasledovných pokynoch.

            Nástup žiakov je podmienený čestným vyhlásením zákonného zástupcu (príloha 11a, príloha 11c) a negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo platnou výnimkou z testovania.

            Pokyny riaditeľky ZŠ s MŠ Bánov Mgr. Denisy Slížovej, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ s MŠ Bánov od 08.03.2021 do odvolania.

             

            Pokyny pre zákonných zástupcov a žiakov školy

            • Pokračuje prezenčná výučba žiakov 1. – 4. ročníka.
            • Dieťa vchádza do školy bez doprovodu rodičov s rúškom na tvári.
            • Do budovy školy je prísny zákaz vstupu všetkých osôb, okrem žiakov a zamestnancov školy.
            • Pred  vstupom do šatne  školy prejde dieťa ranným filtrom ( meranie teploty, dezinfekcia rúk).
            • 08.03.2021 odovzdá čestné vyhlásenie zákonného zástupcu príloha č. 11c v prípade, ak zákonný zástupca vykonáva prácu na pracovisku a nemôže ju vykonávať z domu. 

            V prípade, ak zákonný zástupca nepatrí do skupiny zamestnancov, kt. musia vykonávať prácu na pracovisku, predloží  čestné vyhlásenie zákonného zástupcu príloha č. 11a.

            • Nástup žiakov je podmienený  negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní jedného zo zákonných zástupcov (k nahliadnutiu) alebo platnou výnimkou z testovania.
            • V priestoroch školského areálu, vnútorných priestoroch školy, učebne, chodby, ŠKD i v priestoroch ŠJ musí mať dieťa nasadené rúško.
            • Ranná družina začína od 6:45 hod.
            • Vyučovací proces bude prebiehať podľa riadneho rozvrhu hodín.                                                                                           
            • Prestávky trávia deti v triedach.
            • Pohybovú prestávku, ak to počasie dovolí môžu tráviť vonku, v areáli školy.
            • Ročníky 1.-4. používajú dolné toalety na dolnej chodbe. Pred vchodom  do WC bude zabezpečený dozor. Je zakázané používať látkové uteráky. Nahradené sú papierovými utierkami. Deti budú poučené o pravidelnom a dôkladnom umývaní rúk teplou vodou, mydlom a dezinfekčnými prostriedkami.
            • Po ukončení vyučovania sa žiaci po skupinách presunú do šatne. Žiaci, ktorí sa nestravujú v školskej jedálni odchádzajú domov. Ostatní žiaci sa presúvajú so svojou skupinou v sprievode učiteľa do jedálne, podľa vypracovaného harmonogramu stravovania. Pri presune i v samotnej jedálni majú nasadené rúško. Dolu si ho dávajú až pri samotnej konzumácii jedla. Vo vestibule jedálne si vydezinfikujú ruky.
            • 08.03.02021 nebude ŠJ v prevádzke!!! Stravovanie v ŠJ je možné až od 09.03.2021!!!
            • Po obede „nedružinári“ odchádzajú domov a žiaci ŠKD sú v sprievode učiteľa odovzdaní do triedy ŠKD pani vychovávateľke. ŠKD bude mať vytvorené skupiny, aby nedochádzalo k premiešavaniu žiakov z jednotlivých tried. Počet skupín bude závisieť od záujmu žiakov o ŠKD.
            •  Prevádzka ŠKD ( popoludňajšia ) bude od 11:40 do 16:15 hod.
            • Ak žiak v priebehu dňa vykáže niektoré z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a kontaktujeme zákonných zástupcov, ktorí sú povinní ho vyzdvihnúť. O podozrení na nákazu škola informuje RÚVZ Nové Zámky.
            • Pokiaľ žiak nepríde do školy, zákonný zástupca je povinný okamžite informovať ZŠ prostredníctvom triedneho učiteľa.
            • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do ZŠ a pri odchode žiaka zo ZŠ ( 2 rúška, papierové vreckovky, nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dieťa musí v priestoroch budovy a v exteriéri používať rúško. Na chodbe a v exteriéri dodržiavajú žiaci 2 m odstupy od skupín, žiakov a zamestnancov školy.

             

             

            Veríme, že dôsledným dodržiavaním týchto pokynov eliminujeme možné riziko nákazy Covid-19 v priestoroch našej školy a spoločne ochránime naše deti.

             

             

            V Bánove dňa 04.03.2021                                                       

                                                                                                                      Mgr. Denisa Slížová

                                                                                                                   riaditeľka ZŠ s MŠ Bánov

             

            Tlačivá na stiahnutie : 

             

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnostit a spracovaní údajov - 11/a ( home office )

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a spracovaní údajov - 11/c ( prezenčný výkon práce )