• Pozdrav

          • Váženi kolegovia,

            ku Dňu učiteľov Vám želám,

            aby učenie bolo pre vás výzvou,

            radosť hnacím motorom,

            tvorivosť krídlami,

            škola hrou,

            ktorá vás ešte dlho bude baviť.

                                                                   Mgr. Denisa Slížová

             

             

          • Online zápis žiakov do 1. ročníka

          • Vážení rodičia predškolákov,

            zápis do 1. ročníka nebude v dňoch 07.- 08. 04.2020.

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem o zápis dieťaťa do našej školy, aby využili možnosť elektronickej prihlášky, ktorá je k dispozícii na stiahnutie v hornej  časti našej stránky.

            Podľa usmernenia ministra školstva SR sa zápis do 1. roč. uskutoční v termíne od 15.04. do 30.04. 2020 bez prítomnosti detí. Bližšie informácie včas oznámime.

            Ďakujeme. 

          • Oznam

          •  

            Vážení rodičia, milí naši žiaci,

            prežívame náročné obdobie. Za posledné dni sa veľa zmenilo, ale potvrdilo sa, že zdravie je na prvom mieste. Napriek mimoriadnej situácii sme pripravení komunikovať s vami, spolupracovať a hľadať riešenia. Naši pedagogickí zamestnanci sú vám vždy nápomocní a pracujú s vašimi deťmi prostredníctvom EduPage, portálu Bezkriedy, facebookových triednych skupín ….

            Milí rodičia, chceme vás poprosiť o trpezlivosť a dohliadnutie nad vašimi ratolesťami, najmä roč. 5.-9., ktoré len začiatkom týždňa začali aktívne využívať  EduPage. Pokojne nás kontaktujte v prípade nejasností. Vzájomnou spoluprácou, komunikáciou medzi sebou to zvládneme.

            Na základe usmernenia ministra školstva SR Branislava Gröhlinga Vám oznamujeme zmeny, ku ktorým prišlo po  rokovaní parlamentu SR.

            1.Vyučovanie sa prerušuje od 30.03. 2020 až do odvolania.

            2.Školský rok sa má ukončiť v riadnom termíne 30.06.2020.

            3.Testovanie 9 sa v tomto školskom roku neuskutoční.

            4.Prihlášky na stredné školy sa podávajú do 15.05.2020 ( potvrdenie od lekára nie je potrebné).

            5.Prijímacie pohovory na stredné školy – najneskôr do 30. 06.2020 ( najskôr 2 týždne po nástupe do školy).

            6. Zápis do 1. ročníka sa uskutoční v termíne od 15.04 do 30.04.2020 – bez prítomnosti detí.

            7. Pokračuje vzdelávanie detí online, zriaďuje sa portál www.ucimenadialku.sk , kde budú všetky informácie pre pedagógov, riaditeľov, rodičov i žiakov, online hodiny, weby na vyučovanie, pracovno – právne otázky.

            8. S dôrazom na žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa vyučovacie programy na Dvojke predĺžia  na 100 minút.

             

             

          • Oznam

          • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach.Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

          • Hosť na hudobnej výchove

          • Na hodinu hudobnej výchovy, medzi nás ôsmakov, prišiel p. Tadeáš Šimunek. Hodinu nám spríjemnil tým, že nám zaspieval a zahral nielen na klavíri ale i na gitare. Ako prvú nám zahral etudu 16 od p. Ľ. Kuruca z Vrábeľ, ktorý navštevoval Základnú umeleckú školu Tibora Sládkoviča v Šuranoch, kde dokončil svoje štúdium aj náš hosť. Porozprával nám o hudobných nástrojoch, o tom, čo je pri nich dôležité skôr ako začneme na nich hrať i o svojich hudobných začiatkoch. Zaspieval nám známu pieseň ,,Zažni“ od Mira Žbirku, od známej slovenskej skupiny IMT Smile „Opri sa o mňa“ a od skupiny The Beatles „Let it be“, pričom sme sa k nemu, samozrejme, pridali.Ďakujeme mu za spríjemnenie dnešnej hodiny, veľmi sme si to užili./Napísala: žiačka 8.A Miška Janičová,j.j./

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

          • Dňa 26.02. 2020 sa v Šuranoch konalo obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2020. Našu školu reprezentovali žiaci, ktorí uspeli v školskom kole a s veľkým nasadením predniesli svoje texty v troch kategóriách. 1. kategóriu reprezentoval

            Dávid Bartovič z II.B, ktorý predniesol prózu,

            Bianka Mazúchová zo IV.A, ktorá predniesla poéziu. 0

            2.kategóriu reprezentovala Alexandra Kramárová z V.A, ktorá predniesla poéziu.

            3.kategóriu reprezentovala Zuzana Ďatková z VIII.A, ktorá predniesla prózu a

            Peter Mráz z IX.A, ktorý predniesol poéziu.

            Veľmi sme sa potešili, pretože sme si odniesli tri tretie miesta, a to nasledovne:V 1.kategórii sa na treťom mieste umiestnila v prednese poézie Bianka Mazúchová z II.B.V 3.kategórii sa na treťom mieste umiestnila v prednese prózy Zuzana Ďatková z VIII.A.V 3.kategórii sa na treťom mieste umiestnil v prednese poézie Peter Mráz z IX.A.Všetkým zúčastneným deťom ďakujeme za interpretáciu umeleckého slova a umiestneným srdečne blahoželáme.

            Napísala: Mgr. Dana Molnárová