• Pokyny pre zákonnych zástupcov žiakov

          • Vážený zákonný zástupca, zasielame Vám pokyny a informácie ohľadom výchovno-vzdelávacieho procesu platné od 02.09.2020 do 25.09.2020 . Súhlas s uvedenými pokynmi prosím podpísať a spolu so zdravotným dotazníkom a vyhlásením zákonného zástupcu dieťaťa ich žiak odovzdá pri vstupe do budovy školy 02.09.2020.

            Pokyny riaditeľky ZŠ s MŠ Bánov Mgr. Denisy Slížovej, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ s MŠ Bánov od 02.09.2020 do 25.09.2020.

            Pokyny pre zákonných zástupcov a žiakov školy

             Otvorenie školského roka začína sv. omšou v priestoroch kostola o 7:30 hod.(Nezabudnúť na rúško!)

             Ročníky 2.-9. sa v doprovode tr. učiteľov presunú do budovy školy, kde v priestoroch tried bude školským rozhlasom zahájený školský rok ( 8:45 hod.).

             Žiaci 1. ročníka sa presunú v doprovode zákonného zástupcu do školy.

             Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

             Pred vstupom do šatne školy bude prebiehať ranný filter ( meranie teploty, dezinfekcia rúk) .

             Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy. Žiaka prvého ročníka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

             Dieťa vchádza do šatne bez doprovodu rodičov (s výnimkou žiakov 1. roč.) s rúškom na tvári.

             Do budovy školy je vstup povolený len s rúškom!

             Žiak si v šatni do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).

             Žiak 1.-4. roč. nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej triedy, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.

             Žiak 5.-9. roč. nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy aj vo svojej triede a v priestoroch, kde prebieha vyučovanie, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.

             V prvý deň - 02.09. žiak odovzdá zdravotný dotazník zákonného zástupcu dieťaťa a súhlas s pokynmi RŠ, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ od 02.09.2020 do 25.09.2020.

             Telesná a športová výchova bude prebiehať v exteriéri školy, telocvičňa sa nebude v tomto období využívať!!!

            Príchod do školy: Vyučovací proces:

            1.-9. roč.: 7:30 – 7: 50 hod. bude prebiehať podľa RH.

            V prípade 0. hodiny: 7:00 hod.

             Je zakázané používať látkové uteráky. Nahradené sú papierovými utierkami. Každý žiak si prinesie z domu rolku s papierovými utierkami. Žiaci budú poučení o pravidelnom a dôkladnom umývaní rúk teplou vodou, mydlom a dezinfekčnými prostriedkami.

             Po ukončení vyučovania žiaci, ktorí navštevujú ŠKD odchádzajú do triedy ŠKD. Na obed idú v doprovode pani vychovávateľky.

             Po ukončení vyučovania sa žiaci v doprovode učiteľa presunú do šatne. Žiaci, ktorí sa nestravujú v školskej jedálni odchádzajú domov. Ostatní žiaci sa presúvajú v sprievode učiteľa do jedálne. Vo vestibule jedálne si vydezinfikujú ruky. Pri presune i v samotnej jedálni musia mať rúško. Pri konzumácii jedla si ho skladajú dolu.

             Pokyny, ktoré upravujú podmienky stravovania budú žiakom oznámené 03.09. na THF triednym učiteľom.

             Ak žiak v priebehu dňa vykáže niektoré z možných príznakov COVID-19, je umiestnený do samostatnej miestnosti a kontaktujeme zákonných zástupcov, ktorí sú povinní ho vyzdvihnúť. O podozrení na nákazu škola informuje RÚVZ Nové Zámky.

             Pokiaľ žiak nepríde do školy, zákonný zástupca je povinný okamžite informovať triedneho učiteľa.

             Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

             V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy.

             Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do ZŠ a pri odchode žiaka zo ZŠ ( papierové vreckovky, papierové utierky nosenie rúšok, dezinfekcia rúk).

            V Bánove dňa 24.08.2020

            Mgr. Denisa Slížová

            riaditeľka ZŠ s MŠ Bánov